Restauracja Piwnica pod Złotą Pipą zaprasza na Floriańską 30 do klimatycznej piwnicy, która na tę imprezę przygotowała wiele wspaniałości.
Kolacja:
- Przystawka: Bliny: z kawiorem z pstrąga i śmietaną i z łososiem w burakach orientalnie.
- Zupa: Krem z pieczonego kalafiora z masłem orzechowym.
- Danie główne: Pieczona szynka z dzika z rozmarynem i kolendrą, ziemniaki paryskie, warzywa na parze.
- Deser: Tort czekoladowy z wiśniami.
Zimna płyta:
- Kanapeczki bankietowe: Tuńczyk, sałata rzymska, musztarda, gorgonzola. Grillowany ser camembert, rucola, orzechy karmelizowane. Pieczony karczek, krem z musztardy i miodu.
- Bruchetta: Pieczony seler, parmezan, bazylia. Pomidory, feta, mus z groszku i mięty.
- Tartaletki: Pasta z pieczonej papryki, krem z ricotty, sezam. Krem z batata i pieczona kiełbaska chorizo.
- Broszki z chleba: Pasta z suszonych pomidorów i oliwek, świeża bazylia, ser pecorino. Pasta z serka topionego i szynki wędzonej z cukinią grillowana.
- Ciastka wytrawne: Wytrawne słone ciasteczka z ciasta philo z kurczakiem wędzonym, twarożkiem i kolendrą / Wytrawne słone ciasteczka z ciasta francuskiego z pastą z łososia wędzonego, limonką i paluszkami krabowymi.
Słodkości:
- Brownie czekoladowe z orzechami.
- Jogurtowe waniliowo- brzoskwiniowe.
- Tiramisu.
Napoje i alkohole:
- Kawa / herbata / herbaty smakowe.
- Soki podane w dzbankach (różne smaki).
- Napoje gazowane (coca cola, fanta, sprite); woda mineralna z cytryną.
- Wino musujące 750ml/na parę.
Do wyboru opcja:
- 0,7 litra wódki / na parę – Finlandia/Baczewski/Czarna Olcha.
- 0,7 litra wódki / na parę – wódki smakowe Saska/Soplica/Finlandia.
- 2 litry wina / na parę – białe, czerwone, różowe / wytrawne, półwytrawne, półsłodkie
- 0,7 litra whisky / na parę – Ballantines / Passport Scotch / J.W.Walker Red
Muzyka: DJ, lata 80. 90. i hity współczesne.
Data:
niedziela, 31.12.2023, 20:00
Wykonawca / Organizator:
Restauracja Piwnica pod Złotą Pipą
Lokalizacja:
Restauracja Piwnica pod Złotą Pipą
ul. Floriańska 30
31-021 Kraków
Bilety:
Bilety od - 550 PLN