Świętujcie Dzień Zakochanych w Restauracji Albertina. W środę 14 lutego 2024 zapraszamy na wyjątkową degustacyjną Kolację Walentynkową.
Zaplanujcie z nami niezapomniany romantyczny wieczór, pełen elegancji, a także wykwintności. Kameralna przestrzeń naszych wnętrz stworzy idealny klimat dla wyjątkowych chwil, a nasza kuchnia zachwyci Was niepowtarzalnymi doznaniami kulinarnej rozkoszy. Elegancka restauracja, wykwintne potrawy, nastrojowa atmosfera, romantyczne chwile – to idealny pomysł na Walentynki w Krakowie.
WALENTYNKOWE MENU DEGUSTACYJNE SZEFA KUCHNI
Z okazji Walentynek nasz Szef Kuchni Grzegorz Fic wraz z utalentowanym zespołem przygotował specjalne Menu Degustacyjne. To wyjątkowe menu czeka na was w sercu Krakowa, w kameralnych i urokliwych wnętrzach restauracji Albertina. Tutaj rozpoczniecie swoją kulinarną podróż od wykwintnych przystawek, kontynuując ją przez główne dania, a zakończycie słodkim akcentem deseru. Każde danie jest starannie skomponowane, aby dostarczyć Wam niezapomnianych doznań smakowych. Menu degustacyjne to prawdziwa uczta dla zmysłów, a także idealny sposób na celebrowanie miłości w najbardziej wyjątkowy sposób.
HOMARY, OSTRYGI, KAWIOR I MENU DEGUSTACYJNE
Bez wątpienia najlepsze homary w Krakowie.
Owoce morza, takie jak homary i ostrygi, są znane od wieków jako afrodyzjaki. To sprawia, że są idealnym wyborem na romantyczną kolację, a ich właściwości, według legend, były znane już Afrodycie, bogini miłości. Mówi się, że mogą być pomocne w uatrakcyjnieniu relacji z partnerem i podniesieniu poziomu miłosnej atmosfery. W połączeniu z winem z naszej autorskiej karty, stworzą idealną parę, która z pewnością umili każdy wieczór.
Nasz priorytet to bezkompromisowa świeżość homarów i ostryg, które serwujemy prosto z naszego homarium. Oferujemy największy wybór świeżych homarów, krabów królewskich, jak również żywych ostryg. Jesteśmy znaną i cenioną restauracją specjalizującą się w owocach morza, zlokalizowana w samym sercu Krakowa, tuż obok Rynku Głównego.
MENU DEGUSTACYJNE ORAZ MENU WEGETARIAŃSKIE
Podczas kolacji Walentynkowej w dniu 14 lutego 2024 obowiązuje specjalne Menu Degustacyjne. Dostępne będzie również menu homarowe, kawior, ostrygi oraz pełna selekcja deserów. Na życzenie serwujemy również wegetariańskie menu degustacyjne.
Regularne menu a’la carte nie będzie dostępne w dniu 14 lutego 2024.
Walentynki Menu Degustacyjne
FOIE GRAS / TRUFLA / KRUCHE CIASTO / ŻEL Z CZERWONEGO WINA
Pinot Noir The Promise 2019 Golden West Vineyards – Charles Smith, 75 ml
ŻUREK Z MULAMI / CHRZAN / LUBCZYK
Amayna Sauvignon Blanc Los Agapes Solera Viña Garces Silva, 75 ml
HOMAR / MILK BREAD / MACIERZANKA CYTRYNOWA
Langhe Chardonnay L’Angelica 2020 Rocche dei Manzoni, 75ml
POLĘDWICA ARGENTYŃSKA / SZPINAK / BATAT / SOS MADERA
Viña Tondonia Red Reserva 2011 R. López de Heredia, 75ml
SUFLET SEROWY / CZEKOLADA / OWOCE LEŚNE / IMBIR / CHILI
Moscato Rosa 2020 Franz Haas, 50ml
Walentynkowe Menu degustacyjne: 370 PLN / os.
Walentynkowy Wine Pairing: 290 PLN / os.
Uprzejmie informujemy, iż do rachunku doliczany jest serwis w wysokości 12,5% kwoty rachunku.
Dedykowany wine pairing, szampan, napoje – płatne dodatkowo wg zamówień.
Rezerwacje:
+48 570 136 720 / [email protected] / www.albertinarestaurant.pl
Warunkiem koniecznym do potwierdzenia rezerwacji w tym dniu, jest dokonanie przedpłaty w kwocie 50 zł/os. Całość tej kwoty zostanie odliczona od końcowego rachunku. Wpłaty można dokonać osobiście w restauracji, przelewem lub BLIKiem.
Data:
środa, 14.02.2024, 17:00
Wykonawca / Organizator:
ALBERTINA Restaurant & Wine
Lokalizacja:
Albertina Restaurant & Wine
ul. Dominikańska 3
31-043 Kraków
Bilety:
Menu degustacyjne - 370 PLN
